منوی دسته بندی

تمامی روش‌های پیدا کردن استاد راهنما

در صورتی که تمایل به ادامه تحصیل در مقطع دکتری و ارشد ریسرچ محور در دانشگاه‌های کشورهای آمریکای شمالی و استرالیا را دارید، مکاتبه با اساتید مرتبط به رشته و زمینه تحقیقاتی‌تان به منظور پیدا کردن استاد راهنما ضروری می‌باشد. در واقع در صورتی که بتوانید در مکاتبات خود با اساتید آن‌ها را قانع کنید که مهارت و دانش کافی جهت همکاری با آن‌ها را دارید، شانس دریافت پذیرش و فاند تحصیلی در مقطع دکتری را بصورت چشمگیری افزایش می‌دهید.

پیدا کردن استاد
پیدا کردن استاد راهنما(سوپروایزر)

از همین رو تهیه لیستی از اساتید مرتبط به بکگراند ریسرچ‌تان به منظور مکاتبه با آن‌ها از اولین گام‌های اپلای تحصیلی است. در ادامه به مرسوم‌ترین روش‌‌های پیدا کردن استاد اشاره می‌کنیم. برای کسب اطلاعات تکمیلی پیرامون شرایط و الزامات مکاتبه با اساتید در روند دریافت فاند و پذیرش تحصیلی مقاله “مکاتبه با اساتید برای دریافت فاند” را مطالعه فرمایید.

پیدا کردن استاد برای شروع مکاتبات

یافتن استاد راهنما پروسه پیچیده‌ و سختی نیست، اما پیش از بررسی هر کدام از روش‌ها لازم است توجه داشته باشید که شانس دریافت پاسخ مثبت از اساتیدی که بیشترین مشابهت کاری و پژوهشی را با شما دارند، بیشتر می‌باشد. در نتیجه با داشتن ذهنیت مشخصی از زمینه تحقیقاتی‌ و پژوهشی خود اولویت خود را مکاتبه با این اساتید قرار دهید. چرا که انتخاب نادرست یا عجولانه و بدون تحقیق موجب عدم دریافت پاسخ مثبت می‌گردد.

1. وبسایت رسمی دانشگاه‌ها

اولین و مهمترین روش برای دستابی به لیست اساتید برای اخذ پذیرش تحصیلی مراجعه به وب‌سایت‌ رسمی ‌دانشگاه‌ها می‌باشد. در این روش ابتدا لیستی از دانشگاه‌های هدف خود را تعیین می‌کنید که با اولیت‌بندی و نهایی کردن کشور مقصد ممکن است. در ادامه با مراجعه به سایت هر کدام از دانشگاه‌ها و دپارتمان مربوط به رشته خود در بخشی تحت عنوان Faculty and Staff به لیست اساتید و هیئت علمی رشته تحصیلی خود دست می‌یابید.

همچنین با جستجو کلید واژه‌های زیر در سرچ گوگل در بیشتر موارد به صورت مستقیم به لیست اساتید رشته هدف خود دست پیدا می‌کنید.

Faculty/عنوان رشته/ اسم دانشگاه

University of Waterloo Civil Engineering Faculty

هر دانشکده اطلاعات مربوط به اساتید و اعضای هیات علمی ‌خود و زمینه‌های‌ پژوهشی و تحقیقاتی آنها را در پروفایل دانشگاهی اساتید قرار می‌دهد.‌ هر کدام از اساتید در پروفایل دانشگاهی خود اطلاعات جامعی از جمله ریسرچ اینترست، پروژه‌های اخیر، ایمیل، شماره تماس، لینک وبسایت شخصی و … را مطرح می‌کنند. که بدین ترتیب شما می‌توانید متوجه شوید که این استاد برای مکاتبه مناسب است یا نه.

وبسایت رسمی دانشگاه

2. جستجو در پایگاه‌های علمی همچون Google Scholarو Research Gate

اساتید، متخصصان و دانشجویان بسیاری در سراسر جهان از شبکه‌های اجتماعی علمی استفاده می‌کنند. پس روش بعدی برای پیدا کردن استاد راهنما می‌تواند جستجو در شبکه‌های اجتماعی آکادمیک گوگل اسکالر و ریسرچ گیت باشد. در واقع هر کدام از این وبسایت‌ها یک دیتابیس بسیار بزرگ و جامع از همه اساتید و افراد برجسته دانشگاه‌ها می‌باشند. که اساتید در پروفایل شخصی خود به مقالات و پژوهش‌های خود اشاره می‌کنند.

با جستجو فیلد تحقیقاتی و کلید واژه‌های مورد نظرتان در سرچ باکس این وبسایت‌ها به لیست بلندبالایی از اساتید مرتبط با آن حوزه دست می‌یابید.

پایگاه های علمی
پیدا کردن استاد راهنما با جستجوی هدفمند

3. جستجو در میان مقالات و منابع پژوهشی

استفاده از مقالات و پژوهش‌های اخیر در حوزه تحقیقاتی‌تان یکی دیگر از روش‌هایی است که شما را به اساتیدی که بصورت تخصصی در زمینه کاری شما فعالیت می‌کنند، می‌رساند. در این روش در بخش مولفان مقاله و ادبیات نظری مقاله به نام‌ اساتید مرتبط با حوزه کاری‌تان دست می‌یابید. وقتی نام اساتید را پیدا کردید کافی است نام شان را گوگل کنید تا اطلاعات تکمیلی از جمله دانشگاه محل تدریس و اطلاعات تماس شان را پیدا کنید.

4. مشورت و ارتباط گرفتن با افراد و دانشجویان با تجربه

به طور قطع استفاده و کمک گرفتن از تجربه افرادی که پیش از شما مسیر اپلای تحصیلی را پیموده‌اند خیلی می‌تواند کمکتان کند. ارتباط با این افراد و استفاده از تجربه و اطلاعات آن‌ها برای یافتن استاد مناسب، گاها اطلاعاتی را در اختایرتان قرار می‌دهد که خودتان برای دستیابی به آن‌ها باید زمان بیشتری را صرف کنید. همچنین مشورت کردن و برقراری ارتباط با اساتید داخلی می‌تواند در پیدا کردن استاد به شما کمک شایانی کند، قطعا آنها شناخت خوبی در رابطه با اساتید خارجی و حوزه تخصصیشان دارند.

مشورت و ارتباط گرفتن

نکات مهم در پیدا کردن استاد

در بیشتر دانشگاه‌ها برای تحصیل در دوره‌های تحصیلات تکمیلی به هنگام پر کردن فرم آنلاین اپلیکیشن دانشگاه علاوه بر ارائه مدارک و رزومه علمی لازم است استادی را به عنوان استاد راهنما (سوپروایزر) در حوزه پژوهشی مربوطه معرفی کنید. از همین رو تهیه لیست اساتید و مکاتبه با آن‌ها الزامی است.

یکی دیگر از نکات قابل اهمیت به هنگام پیدا کردن استاد در دانشگاه‌های مختلف توجه به رتبه علمی اساتید است. معمولا اساتید(Lecturer) و (Adjunct) دانشجو نمی‌گیرند. فول پروفسور‌ها (Professor) بودجه بیشتری برای گرفتن دانشجو در اختیار دارند و می‌توانند فاند بهتری به شما بدهند، اساتید بازنشسته (Emeritus) هم دانشجو نمی‌گیرند. پس در هنگام انتخاب استاد به رتبه آنها توجه کنید.

بهتر است تمامی اطلاعات کسب کرده پیرامون اساتید را در یک فایل اکسل تهیه کنید و تمام اطلاعات و فایل‌هایی که برایشان ارسال کرده‌اید و تاریخ مکاتبات را در این اکسل بنویسید، تا به صورت دسته‌بندی شده به آنها دسترسی داشته باشید. این کار با ایجاد نظم کاری موجب می‌گردد که با استرس کمتری مکاتبات خود را ادامه دهید.

برای دانلود فایل اکسل اساتید کلیک کنید.

کلام آخر

از آنجا که نحوه پیدا کردن استاد راهنما برای اپلای تحصیلی و شیوه مکاتبه با اساتید امری زمان بر می‌باشد، حتما پیش از شروع مکاتبات و ددلاین دانشگاه‌ها به فکر تهیه این لیست باشید. امیدواریم با مطالعه این مقاله اطلاعات تکمیلی درباره‌ی «نحوه پیدا کردن استاد راهنما» بدست آورده باشید تا با یک لیست کامل مکاتبات خود را آغاز کنید.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات تکمیلی می‌توانید از خدمات مشاوره تحصیلی استفاده نمایید. همچنین این فرصت فراهم است که با در اختیار گذاشتن ریسرچ اینترست‌های خود در سریع ترین زمان ممکن به لیست اساتید مورد نظر در کشور هدف خود دست یابید.

سوالات متداول پیرامون پیدا کردن استاد

1. از چه طریق با سوپروایزر یا استاد راهنما در ارتباط باشیم؟

اولین و مرسوم ترین روش ارتباط با اساتید ارسال ایمیل می‌باشد. اگرچه که امکان تماس تلفنی با اساتید نیز وجود دارد.

2. برای دریافت پاسخ مثبت باید با چند استاد مکاتبه کنیم؟

عوامل بسیار زیادی در دریافت پاسخ مثبت از اساتید در حین مکاتبات شما دخیل هستند که باعث می‌شود نتوان تخمین دقیقی ارائه داد. ولی با توجه به رقابت بالا بهتر است که به تمامی اساتید مرتبط به فیلد کاری خود در دانشگاه‌های هدفتان ایمیل بزنید.

3. آیا برای گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی نیاز به پیدا کردن استاد راهنما جهت اپلای است؟

خیر برای گرفتن پذیرش در مقطع کارشناسی نیازی به استاد راهنما نمی‌باشد.

0/5 (0 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *