منوی دسته بندی

مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی در سال 2023

مهاجرت تحصیلی یکی از محبوب‌ترین روش‌های مهاجرتی به ویژه درمیان قشر جوان جامعه می‌باشد. یکی از مهم‌ترین مراحل مهاجرت تحصیلی نیز، تکمیل و ارسال مدارک لازم جهت اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های خارجی است. کشورها و دانشگاه‌های مختلف هر کدام شرایط و مدارک خاصی را برای اپلای تحصیلی معین می‌کنند که بدون شک برای موفقیت در این مسیر و دریافت پذیرش باید مدارک مورد نیاز را به صورت کامل و بدون نقض جمع‌آوری و ارائه کرد.

در این مقاله، ما به بررسی هر یک از مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی و نیز رویه‌های مورد نیاز برای دریافت آن‌ها می‌پردازیم. فراموش نکنید که همواره ارائه مدارک کامل و قوی شانس شما در مقایسه با سایر رقبا را افزایش خواهد داد.

مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی
مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی

مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی بسته به کشور و دوره تحصیلی مورد نظر شما ممکن است متفاوت باشد، اما به صورت کلی مدارک مورد نیاز را می‌توان در دو بخش دریافت پذیرش تحصیلی و دریافت ویزای تحصیلی تهیه کرد.

مدارک ضروری جهت دریافت پذیرش تحصیلی

مدارک عمومی برای اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارج از کشور به شرح زیر هستند:

ترجمه مدارک تحصیلی

ارائه دانشنامه تحصیلی یا همان مدرک تحصیلی مقاطع قبلی به همراه ترجمه رسمی آن یکی از مدارک الزامی برای دریافت پذیرش قطعی در بیشتر دانشگاه‌های خارج از کشور می‌باشد. ترجمه رسمی به این معنا که مدارک تحصیلی شما توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شود. همچنین در بعضی مواقع بسته به دانشگاه مقصد از شما می‌خواهند تا مدارک خود را به تایید وزارت امور‌خارجه یا وزارت علوم و تحقیقات نیز برسانید. که در تمامی این موارد باید اصل دانشنامه تحصیلی خود را از دانشگاهی که از آن فارغ التحصیل شده‌اید، دریافت کنید.

ریز نمرات مقاطع قبلی

علاوه بر ترجمه مدارک تحصیلی، به ترجمه ریزنمرات مقاطع قبلی هم نیاز خواهید داشت. برخی از دانشگاه‌ها ریزنمرات تحصیلی را به زبان انگلیسی در اختیار شما قرار می‌دهند. که در این صورت می توانید همان را برای دانشگاه مورد نظر ارسال کنید.

رزومه تحصیلی

رزومه تحصیلی (CV-Curriculum vitae) یکی از مهمترین مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی است که شما برای پذیرش در دوره‌های تحصیلی در خارج از کشور باید در ابتدا تهیه کنید. رزومه شامل اطلاعات شما درباره تحصیلات، تجربیات شغلی و دانشگاهی، مهارت‌ها، علاقه‌مندی‌ها، پروژه‌ها، تحقیقات و سایر موارد مرتبط با پیشینه تحصیلی شماست.

با توجه به اهمیت بالای زرومه در پروسه اپلای برای نگارش رزومه تحصیلی حرفه‌ای و قوی مقاله “نکات کلیدی نوشتن رزومه تحصیلی” را مطالعه فرمایید.

رزومه تحصیلی
مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی

انگیزه نامه

انگیزه نامه (Motivation letter) نیز همانند رزومه تحصیلی، یکی دیگر از مدارکی است که باید برای اخذ پذیرش در دوره‌های تحصیلی در خارج از کشور تهیه کنید. انگیزه نامه، بیانگر دلایل، اهداف، علاقه و انگیزه شما برای شرکت در دوره‌های تحصیلی در خارج از کشور است، پس نگارش صحیح و اصولی آن از اهمیت بالایی برخوردار است. به صورت کلی در نگارش انگیزه نامه تحصیلی باید ارائه اطلاعاتی در رابطه با وضعیت متقاضی برای تحت تاثیر قرار دادن هیئت پذیرش دانشگاه و متقاعد کردن اعضا که وی فردی مناسب برای آن موقعیت تحصیلی است، مورد توجه قرار گیرد.

برای نگارش یک انگیزه نامه حرفه‌ای، رعایت یک سری نکات الزامی است که با خواندن مقاله “نگارش انگیزه‌ نامه‌‌” می‌توانید از آن‌ها مطلع شوید.

توصیه نامه

توصیه‌نامه (Recommendation letter) یک نامه رسمی است که توسط فردی که شما با او در زمینه‌های کاری یا تحصیلی همکاری کرده‌اید، نوشته می‌شود. این نامه به شما کمک می‌کند تا با توجه به نظرات و پیشنهادات شخص دیگر، بهترین فرصت را برای موفقیت در مصاحبه و رقابت برای فرصت تحصیلی بیابید.

توصیه‌نامه می‌تواند شامل مواردی مانند توصیف مهارت‌ها و قابلیت‌های شما، تحلیلی از پروژه‌هایی که در آن‌ها همکاری داشته‌اید، و تحلیلی از شخصیت و عملکرد شما باشد. با مطالعه مقاله “توصیه نامه تحصیلی” اصول نگارش توصیه نامه تحصیلی را کسب کنید.

پروپوزال (مقطع دکتری)

طرح تحقیقاتی یا ریسرچ پروپوزال، یکی از مدارک مورد نیاز برای پذیرش در برنامه‌های دکتری در برخی کشورهای اروپایی و استرالیا است. با مطالعه ریسرچ پروپوزال، اساتید و کمیته پذیرش بهتر از هدف و انگیزه‌ی شما برای انجام پروژه، مهارت‌های شما و تجربیات شما در این زمینه آگاه می‌شوند و پیرامون پذیرش شما تصمیم می‌گیرند. طرح تحقیقاتی باید شامل موضوع و مسئله‌ی اصلی تحقیق، توصیف روش تحقیق و ابزارهای مورد استفاده، نتایج پیشنهادی و تفسیر آن‌ها و همچنین برنامه‌ی زمانی برای انجام پروژه باشد.

مدرک زبان

اکثر دانشگاه‌های معتبر مدرک بین المللی زبان انگلیسی یا زبان کشور هدف را برای اعطای پذیرش از دانشجویان درخواست می‌کنند. مدرک زبان نشان دهنده تسلط متقاضی به زبان برای تحصیل در دانشگاه هدف است. معمولاً مدارک زبان معتبر همچون آیلتس، تافل و پی‌تی‌ای قابل قبول اکثر مراکز علمی می‌باشند. هر دانشگاه ممکن است حداقل نمرات مورد نیاز متفاوتی را لحاظ کند، بنابراین بهتر است قبل از اقدام به اپلای تحصیلی، شرایط دقیق و الزامات دانشگاه مورد نظر را بررسی کنید.

همچنین اگر قصد دریافت پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از دانشگاه‌های آمریکا را دارید، در اختیار داشتن مدارک GRE و GMAT برای اپلای در رشته های مدیریت، حسابداری، اقتصاد و برخی رشته‌های فنی مهندسی ضروری خواهد بود.

مدارک ضروری جهت دریافت ویزای تحصیلی

علاوه بر مدارکی که اشاره شد یک سری مدارک برای دریافت ویزای تحصیلی مورد نیاز است که وابسته به کشور هدف می‌تواند متفاوت باشد.

مدارک ویزای تحصیلی
مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی

مدارک شناسایی و هویتی

قطعا برای دریافت ویزای تحصیلی هر کشوری نیاز به مدارک شناسایی از جمله گذرنامه، شناسنامه، عکس و سند ازدواج در صورت تاهل دارید. که ارائه بی نقص تمامی این مدارک برای دریافت ویزای تحصیلی از اهمیت بالایی برخوردار است.

گواهی تمکن مالی

ارائه اسناد مالی مبنی بر پرداخت شهریه دانشگاه و هزینه‌های زندگی یکی از مهمترین مدارک درخواستی توسط بیشتر کشورها می‌باشد. چرا که بدین واسطه شما می‌توانید ثابت کنید که توانایی پرداخت هزینه‌های اقامتی خود را دارید.البته در صورت دریافت بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی بگونه‌ای که هزینه زندگی و تحصیل شما به صورت کامل پوشش داده شود، نیازی به ارائه نامه تمکن مالی نیست.

نامه پذیرش دانشگاه

مدرک دیگری که باید به سایر مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی شما پیوست گردد، نامه ایست در جهت تایید پذیرش تحصیلی شما از طرف دانشگاه مقصد. این نامه در کشورهای مختلف به عنوان مختلف شناخته می‌شود ولی همواره از سمت دانشگاه مقصد برای شما صادر می‌گردد.

برنامه تحصیل

برای اخذ ویزای تحصیلی برخی کشورها از جمله کانادا و استرالیا، باید مدرکی را تحت عنوان برنامه تحصیل ارائه دهید که هدف و انگیزه شما از ادامه تحصیل در کشور، دانشگاه و مقطع تحصیلی مورد نظر را توجیه کند. شما باید در این نامه آفیسر اداره مهاجرت را توجیه کنید که صرفا برای ادامه تحصیل از کشور خارج شده و قصد بازگشت به کشور خود را دارید. نگارش صحیح این مدرک تاثیر مستقیمی بر صدور ویزای تحصیلی شما دارد.

کلام آخر

هدف از نگارش مقاله پیش رو ارائه چک لیست مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی است. علاوه بر مدارک اشاره شده ممکن است هر دانشگاه با توجه به شرایط بخصوص خود در پذیرش دانشجو، یک سری مدارک تکمیلی از شما درخواست کند. بنابراین پیش از اقدام به ارسال مدارک بخش شرایط و الزامات اپلای برای دانشگاه را به صورت کامل مطالعه کرده و نسبت به تکمیل مدارک اقدام کنید.

عموما تمامی مدارک به هنگام پر کردن فرم‌های آنلاین پذیرش دانشگاه مورد نظر که حاوی اطلاعات تحصیلی و شخصی است در سامانه مورد نظر آپلود می‌شود و نیازی به ارسال فیزیکی مدارک نیست.

با توجه به شرایط اخذ ویزا در کشورهای مختلف، برای حصول اطمینان از دریافت ویزای تحصیلی نیز حتما مدارک مورد نیاز برای سفارتخانه‌ها را با دقت تمام تکمیل و ارسال کنید. برای کشورهای همچون آلمان و آمریکا که مصاحبه حضوری با متقاضیان دریافت ویزا صورت می‌گیرد، همراه داشتن تمامی مدارک الزامی است.

در صورت نیاز به کسب هرگونه اطلاعات تکمیل پیرامون پروسه اپلای تحصیلی می‌توانید از خدمات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

سوالات متداول پیرامون مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی

1. مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی به کشور کانادا چیست؟

الزامی‌ترین مدارک اپلای برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های کانادا، ارائه مدرک زبان، ریزنمرات تحصیلی، انگیزه نامه، توصیه‌نامه، رزومه تحصیلی و اصل مدرک تحصیلی است.

2. آیا ارائه اصل مدرک تحصیلی در پروسه اپلای الزامی است؟

توجه داشته باشید که دانشگاه‌ها و سفارتخانه‌ها ترجمه رسمی مدارک تحصیلی شما را درخواست می‌کنند. در نتیجه نیازی به ارسال اصل دانشنامه خود به دانشگاه مربوطه نیست، ولی برای انجام امور مربوط به ترجمه رسمی به آن نیاز خواهید داشت. 

3. اپلیکیشن فی چیست؟

برخی از دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه‌های کانادا و آمریکا از داوطلبان درخواست می‌کنند که با پرداخت هزینه، نسبت به تکمیل Application خود اقدام کنند. این هزینه که به طور متوسط 150 دلار می‌باشد، تحت عنوان اپلیکیشن فی شناخته می‌شود.

4- آیا پیش از ارسال مدارک اپلای و مهاجرت تحصیلی به دانشگاه مقصد، می‌بایست استاد راهنما پیدا کنیم؟

در صورتی که در بخش نیازمندی‌های پذیرش دانشگاه، مطرح کردن اسم استاد راهنما الزامی باشد، پیش از ارسال مدارک باید با اساتید مکاتبه کرده و برای خود استاد راهنما تعیین کنید.

5/5 (1 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *