منوی دسته بندی

ویزای همراه دانشجویی

از اصلی‌ترین اهداف افرادی که اقدام به مهاجرت می‌کنند بالابردن استاندارهای زندگی و آسایش خود و خانواده‌شان است. از همین رو افراد متاهل که اقدام به مهاجرت تحصیلی می‌کنند، در تلاشند تا از همراهی همسر و فرزندان‌شان در طول تحصیل خود بهرمند شوند. چرا که دوری از خانواده از اولین چالش‌های مهاجرین به شمار می‌رود که حتی می‌تواند باعث مشکلات روحی برای فرد شود.

ویزای همراه دانشجویی

از همین رو در این مقاله به بررسی شرایط دریافت ویزای همراه دانشجویی در کشورهای مختلف می‌پردازیم تا بدین ترتیب دوستان با آگاهی بیشتری مقصد خود را انتخاب کنند و پیرامون این موضوع نگران نباشند.

اگر می خواهید به این مقاله بصورت چکیده دسترسی داشته باشید، این پادکست را گوش دهید.

ویزای همراه چیست؟

پیش از بررسی اختصاصی شرایط هر کشور بهتر است در ابتدا با مفهوم ویزای همراه آشنا شویم. این ویزا در اصل مجوزی برای ورود اعضای درجه یک خانواده شما به کشور مقصد است که بر اساس آن همراه فرد در کنار مجوز اقامت، ممکن است اجازه کار و تحصیل در آن کشور را نیز دریافت کند.

شرایط دریافت ویزای همراه از هر کشور به کشور دیگر متفاوت است و کشورهای مختلف سیاست‌های مختلفی را از خود نشان می‌دهند. اما نکته قابل اهمیت این است که ویزای همراه دانشجویی شامل پدر، مادر، خواهر، برادر و سایر افرادی که با متقاضی تحصیل در خارج از کشور نسبت فامیلی دارند، نمی‌شود. بسته به قوانین هر کشور ویزای همراه برای فرزندان زیر 18 الی 22 به شرطی که ازدواج نکرده باشند، و برای همسر یا شریک قانونی فرد متقاضی صادر می گردد.

مدت زمان اعتبار ویزای همراه منوط به اقامت فرد اصلی است و از جمله شرایط اصلی برای دریافت آن ارائه تمکن مالی و منابع مالی معتبر برای پرداخت هزینه‌های زندگی همراهان است.

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور کانادا

دولت کانادا با توجه به اهمیتی که برای با هم بودن اعضای خانواده مهاجران قائل است، امکان اخذ ویزای همراه کانادا را برای همسر و فرزندان زیر 22 سال دانشجویانی که به صورت تمام وقت در دوره های آکادمیک مشغول به تحصیل هستند، فراهم کرده است. به این نکته توجه داشته باشید که صدور ویزای همسر نیازمند عقد رسمی و ارائه شناسنامه متاهلی می‌باشد و ویزای همراه برای افرادی که در دوره‌های زبان مشغول به تحصیل می‌گردند صادر نمی‌شود.

در این کشور از دو مسیر ویزای همراه کاری (Open Work Permit) یا ویزای همراه توریستی (TR) همسر دانشجو می‌تواند او را همراهی کند. در صورت دریافت مجوز کار یا همان Open Work Permit همراه دانشجو این امکان را دارد تا برای هر کارفرمایی در کانادا کار کند. بدین ترتیب نه تنها همسر یا شریک دانشجو فرصت ارزشمند کار در کانادا را بدست می‌آورد، بلکه در تامین مالی خانواده خود نیز موفق تر خواهد بود.

همانگونه که اشاره شد، همسر دانشجو برای گرفتن ویزای همراه باید اثبات کند که پس از اتمام تحصیل همسر خود، خاک کانادا را ترک خواهد کرد و تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌های زندگی خود در کانادا را دارد که مجزا از هزینه زندگی و تحصیل همسر است.

در کشور کانادا امکان ارسال درخواست به صورت همزمان با متقاضی اصلی وجود دارد که در صورت صدور ویزا افراد می‌توانند با هم وارد کشور کانادا شوند.

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور آلمان

اگر به عنوان دانشجوی بین المللی در آلمان مشغول به تحصیل هستید این اجازه به شما داده می‌شود که اعضای خانواده خود را در طول دوره تحصیل با خود به آلمان بیاورید. منظور از اعضای خانواده نیز همسر و فرزند زیر 16 سال شما می‌باشد.

پیرامون شرایط کاری همراه در کشور آلمان باید گفت که همسر دانشجویان در ایالت‌های خاص و تحت شرایطی می‌توانند کار کنند که پیشنهاد کاری‌شان به تایید اداره کار و اشتغال آلمان برسد. البته اگر شما به قصد پژوهش و تحقیق در دوره‌های تحصیلات تکمیلی ویزای اقامت دریافت کرده‌اید و محل سکونتتان توسط دانشگاه تأمین شده است، شرایط اجازه کار برای همراهانتان بسیار راحت‌تر خواهد بود.

در کشور آلمان تسلط نسبی همسر دانشجو به زبان آلمانی برای پیوستن به او الزامی است. همچنین مشابه سایر کشورها همراهان باید مدارکی دال بر این موضوع که از پس هزینه‌های خود در آلمان برمی‌آیند، ارائه دهند. امکان اقدام همزمان برای ویزای همراه دانشجویی در کشور آلمان وجود دارد اما عموما پیشنهاد می‌شود برای افزایش شانس ویزا بعد از ورود دانشجو به کشور آلمان درخواست ویزای همراه ارائه گردد.

ویزای همراه دانشجویی آلمان

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور استرالیا

کشور استرالیا هم امکان حضور همراهان دانشجو در حین تحصیل او را فراهم کرده است. البته با این تفاوت که ویزای همراه استرالیا برای همسر و فرزندان دانشجو تا سن 18 سال صادر می شود، و دانشجو در صورتی می‌تواند همراه داشته باشد که حداقل طول دوره آموزشی اش در استرالیا 12 ماه باشد.

همسر دانشجو که با ویزای همراه استرالیا اقامت دارد به صورت تمام وقت اجازه کار دارد. البته اگر متقاضی اصلی، در مقطع لیسانس مشغول به تحصیل باشد، همراه او تنها اجازه کار کردن در هفته به مدت 20 ساعت را خواهد داشت. ولی هیچگونه محدودیتی در راستای زمینه فعالیت همسر دانشجو وجود ندارد.

ارائه درخواست برای ویزای همراه دانشجویی در استرالیا می‌تواند به همراه درخواست ویزای دانشجویی و یا بعد از شروع دوره تحصیلی در استرالیا باشد. در هر صورت لازم است اثبات کنید تمکن مالی کافی برای پرداخت همه هزینه‌های زندگی همراهان را دارید و پس از اتمام تحصیلات به کشور خود باز خواهید گشت.

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور آمریکا

در کشور آمریکا تنها همسر و فرزندان مجرد زیر 21 سال دانشجو صلاحیت دریافت ویزای همراه آمریکا (F2) را خواهند داشت. البته تمامی همراهان باید ثابت کنند که ریسک سلامت و پزشکی، امنیتی یا سایر خطرات را برای کشور آمریکا ندارند. در صورتی که یکی از اعضای خانواده شما غیرقابل پذیرش شناخته شود، حتی اگه به سایر اعضای خانواده ویزای همراه آمریکا اعطا گردد ویزای فرد مورد نظر ریجکت می‌گردد.

همسر دانشجویان دارنده ویزای (F2) تنها می‌توانند به صورت پاره وقت در ایالات متحده تحصیل کنند، در صورتی که مایل به تحصیل تمام وقت در آمریکا هستند، باید برای تغییر وضعیت به ویزای دانشجویی (F1) اقدام کنند. همچنین مجوز کار برای دارندگان ویزای همراه (F2) صادر نمی‌گردد.

بیشتر بخوانید!

شرایط تحصیل در آمریکا

ارائه مدارک و مصاحبه ویزای فرد همراه می‌‎تواند همزمان با متقاضی اصلی و یا به طور جداگانه انجام پذیرد. به‌طورکلی، برای دریافت ویزای F2، فرد دارای ویزای F1 باید توانایی مالی برای حمایت داشته باشد.

ویزای همراه دانشجویی آمریکا

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور ایتالیا

متاسفانه اخد ویزای همراه دانشجویی در کشور ایتالیا با دشواری‌های بسیاری همراه است که افراد متاهل پیش از مهاجرت به این کشور باید آگاهی کافی پیرامون این موضوع داشته باشند. در ابتدا باید ذکر کرد که زمانی که دانشجو در حال تحصیل در کشور ایتالیا اجازه اقامت تحصیلی خود را دریافت کند، می‌تواند برای اعضای خانواده خود ویزای همراه بگیرد و دعوت نامه صادر کند. در نتیجه در کشور ایتالیا امکان اقدام همزمان برای ویزای همراه دانشجویی وجود ندارد.

دانشجویانی که به طور رسمی در ایتالیا به صورت تمام وقت تحصیل می‌کنند و بیش از 6 ماه قصد تحصیل در این کشور را دارند، می‌توانند ویزای همراه بگیرند.

در کنار مدارکی که باید ارائه شود، دو فاکتور شرایط محل زندگی و تمکن مالی در ارائه درخواست ویزای توریستی برای ورود همراهان در ایتالیا بسیار مهم هستند. از این رو فرد باید منزلی با متراژ مشخص و تعداد اتاق کافی برای خانواده خود اجاره کند. علاوه بر آن فرد باید مبلغی تحت عنوان تمکن مالی در حساب حقوقی خود ارائه دهد که این مبلغ با توجه به تعداد افراد افزایش می‌یابد. همسر دانشجو به عنوان همراه در کشور ایتالیا مجوز کار ندارد.

ویزای همراه دانشجویی ایتالیا

شرایط ویزای همراه دانشجویی کشور انگلستان

کشور انگلستان برای این که بتواند شرایط بهتری برای دانشجویان فراهم کند، اقدام به صدور ویزای همراه دانشجویی کرده است. اما تنها دانشجویانی که قصد تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را دارند، می‌توانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود ویزای همراه دانشجویی دریافت کنند.

افرادی که ویزای همراه دریافت می‌کنند، می‌توانند در مشاغل متفاوت مشغول به کار شوند و تقریبا هیچ محدودیتی برای کار این افراد وجود ندارد. برای درخواست ویزای همراه انگلیس نیاز به ارائه مدارک متفاوتی به سفارت است که از جمله آن می‌توان به گواهی اثبات تمکن مالی به میزان مشخص شده توسط اداره مهاجرت اشاره کرد.

کلام آخر

همانطور که شرایط مهاجرت برای هر فرد با توجه مقصد و روش انتخابی او متفاوت است، شرایط دریافت ویزای همراه هم به همین صورت با توجه به قوانین کشور مقصد و حتی شرایط زندگی فردی که شما را به عنوان همراه می‌پذیرد، متفاوت خواهد بود.

در نهایت با توجه به قوانین متغیر در این خصوص برای گرفتن اطلاعات تکمیلی و مدارک لازم برای دریافت ویزای همراه بهتر است به سایت رسمی اداره مهاجرت آن کشور مراجعه شود.

سایت اداره مهاجرت کانادا، سایت اداره مهاجرت استرالیا

در این مبحث سعی شد تا اطلاعات کافی در رابطه با شرایط ویزای همراه دانشجویی در کشورهای محبوب دانشجویان مطرح گردد. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، می‌توانید با پرکردن فرم آنلاین از خدمات مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

سوالات متداول پیرامون شرایط ویزای همراه دانشجویی

1. پروسه دریافت ویزای همراه چقدر زمان بر است؟

مدت زمان صدور ویزای همراه در کشورهای مختلف متفاوت است ولی در صورت اقدام جداگانه عموما بین 4 تا 6 ماه زمان می‌برد.

2. آیا می‌توان برای دریافت ویزای همراه والدین اقدام کرد؟

در بیشتر کشورها ویزای همراه والدین برای یکی از والدین که فرزندان زیر سن قانونی آن‌ها در مدارس کشور مورد نظر مشغول به تحصیل است صادر می‌گردد.

همچنین دانشجویان مشغول به تحصیل می‌توانند برای دریافت ویزای توریستی و اقامت موقت والدین خود اقدام کنند.

3. در چه کشورهایی امکان اقدام همزمان برای ویزای همراه دانشجویی وجود دارد؟

کانادا، استرالیا، آمریکا، آلمان، انگلستان

4. ارائه مدرک زبان برای دریافت ویزای همراه الزامی هست؟

به صورت کلی کشورها حساسیت خاصی پیرامون این موضوع نشان نمی‌دهند و از میان کشورهای مورد بررسی تنها در کشور آلمان دانستن حداقل زبان آلمانی برای همسر دانشجو به عنوان همراه لازم است.

5/5 (2 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *