منوی دسته بندی

مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

مهاجرت به نقاط مختلف این کره خاکی لذت‌ها و سختی‌های خاص خودش را دارد. عواملی که در عین حال که افراد را بر عزم خود مصصم می‌کنند، اسباب نگرانی رهروان این مسیر نیز هستند. کشور آمریکا، مقصد مهاجرتی میلیون‌ها مهاجر که رویای زندگی و تحصیل در آمریکا را در سر دارند، از این قاعده مستثنی نیست. با بررسی مزایا و معایب تحصیل در آمریکا هر دانشجو می‌تواند آگاهی نسبی از شرایط تحصیل در آمریکا پیش از شروع تحصیلش در این کشور بدست آورد و به شکل منطقی پیرامون آینده خود تصمیم بگیرد.

تحصیل در آمریکا

بر اساس آمار منتشر شده توسط سالنامه مهاجرتی ۱۴۰۰ ایران، اولویت دانشجویان ایرانی برای انتخاب کشور مورد نظر برای تحصیل به ترتیب آمریکا، ترکیه، آلمان، ایتالیا و کانادا می‌باشد. این لیست حاکی از بررسی مواردی همچون هزینه‌های دانشگاه، هزینه‌های زندگی، زبان آن کشور، رتبه‌بندی دانشگاه، سرعت اخذ ویزا، فرصت‌های شغلی پس از تحصیل و … برای نهایی کردن هدف است. همانطور که مشخص است، کشور ایالات متحده با لحاظ مزایا و معایب تحصیل در آن در صدر مقاصد تحصیلی برای دانشجویان ایرانی است. حال این سوال مطرح می‌شود که:

چرا آمریکا همواره یک از مقاصد مهاجرتی دانشجویان می‌باشد؟

در این مقاله به بررسی مزایا و معایب تحصیل در آمریکا می‌پردازیم و در ادامه به چندین چالش پیش‌روی دانشجویان مهاجر از زبان خودشان اشاره می‌کنیم.

مزایا و معایب تحصیل در آمریکا
مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

مزایای تحصیل در آمریکا

موقعیت‌ های آموزشی عالی و تنوع رنکینگ دانشگاه‌ های آمریکا برای دانشجویان

ایالات متحده بیش از هر کشور دیگری دانشگاه و کالج در خود جای داده است که تعداد بیشماری از این دانشگاه‌ها در سیستم‌های رتبه‌بندی جهانی در جایگاه‌های بسیار خوبی قرار می‌گیرند. در نتیجه موقعیت‌های فراوانی برای تحصیل در رشته‌ها و مقاطع مختلف پیش روی افرادی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا را دارند، قرار می‌گیرد. همین موضوع باعث می‌شود که دانشجویان با هر رزومه و پیشینه‌ای شانس دریافت پذیرش را داشته باشند.

جالبه بدانید که بر اساس سیستم رتبه‌بندی QS از میان 100 دانشگاه برتر دنیا تقریبا یک سوم دانشگاه‌ها (28 دانشگاه) در ایالات متحده قرار دارد.

بهترین دانشگاه‌ های آمریکا برای ادامه تحصیل

در جدول زیر به معرفی برخی از بهترین دانشگاه‌های آمریکا می‌پردازیم. کشور آمریکا 87 دانشگاه با رنکینگ زیر 500 در رده‌بندی جهانی QS دارد.

نام دانشگاهشهر
Massachusetts Institute of Technology (MIT)Cambridge
Stanford UniversityStanford
Harvard UniversityCambridge
California Institute of Technology (Caltech)Pasadena
University of ChicagoChicago
University of PennsylvaniaPhiladelphia
Yale UniversityNew Haven
Columbia UniversityNew York City
Princeton UniversityPrinceton
Cornell UniversityIthaca
University of Michigan-Ann ArborAnn Arbor
Johns Hopkins UniversityBaltimore
Northwestern UniversityEvanston
University of California, Berkeley (UCB) Berkeley
University of California, Los Angeles (UCLALos Angeles
New York University (NYU)New York City
University of California, San Diego (UCSD)San Diego
Duke UniversityDurham
Carnegie Mellon UniversityPittsburgh

سیستم نوین آموزشی و تجهیزات پیشرفته

آمریکا مرکز نوآوری و تکنولوژی جهانی است پس بیراه نیست بگوییم که دانشگاه‌های این کشور نیز افتخار استفاده از به‌روزترین تکنولوژی‌های دنیا و بهترین تجهیزات را برای دانشجویان خود دارند. اعتبار بالای سیستم آموزشی این کشور موجب اعتبار مدارک دانشگاه‌های آمریکا نسبت به دانشگاه‌های بسیاری از کشورهای دیگر می‌شود و افراد را برای کسب مدارک معتبر جهانی به واسطه تحصیل در آمریکا ترغیب می‌کند.

دریافت بورسیه‌ های تحصیلی برای ادامه تحصیل در آمریکا

دانشگاه‌های کشور آمریکا جهت جذب دانشجویان نخبه و شایسته از سراسر دنیا، بورسیه‌های متعددی را برای دانشجویان بین المللی در نظر می‌گیرند. بعلاوه کمک‌های مالی ارگان‌های مختلف در قالب بورسیه‌های تحصیلی برای کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در دسترس دانشجویان هست. این کمک هزینه‌ها که به صورت کامل و یا بخشی از هزینه‌های تحصیلی و زندگی متقاضی را تامین می‌کنند، از جمله مزایای انتخاب کشور آمریکا به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی است. البته دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری و سایر مقاطع ریسرچ محور مستلزم رزومه قوی از جمله مدرک زبان، معدل بالا، … و داشتن سوپروایز (استاد راهنما) می‌باشد.

چشم اندازهای شغلی و حرفه‌ای وسیع با توجه به بازار کار گسترده

یکی از معیارهای تاثیرگذار برای موفقیت افراد پس از اتمام تحصیلات، بازار کار و آینده شغلی رشته دانشگاهی‌ آن‌ها در کشور هدف است. چرا که در مهاجرت تحصیلی اکثریت متقاضیان به دنبال این هستند که پس از فارغ التحصیلی کار پیدا کنند و وارد بازار کار شوند. آمریکا با توجه به بازار کار گسترده و اقتصاد قدرتمند، از کشورهای دیگر پیشی گرفته و کمتر کسی هست که پس از اتمام تحصیلات در آمریکا دغدغه‌ی پیدا کردن شغل جدید داشته باشد.

همچنین فارغ التحصیلان دانشگاه‌های آمریکا نسبت به افرادی که بدون اخذ مدرک دانشگاهی از دانشگاه‌های آمریکا به عنوان نیروی کار وارد آمریکا شده‌اند، از شانس بیشتری برای پیدا کردن کار برخوردار هستند. حتی اگر شما بعد از اتمام تحصیلاتتان بخواهید وارد محیط آکادمیک شوید، آمریکا با توجه به تعداد بالای دانشگاه و رنکینگ گسترده دانشگاه‌ها مقصد مناسبی‌ست.

مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در آمریکا

تحصیل به زبان انگلیسی یکی دیگر از مزایای تحصیل در کشور انگلیسی زبانی همچون آمریکا می‌باشد. زبان تحصیل در تمامی دانشگاه‌های آمریکا، انگلیسی می‌باشد و با توجه به مقطع تحصیلی متقاضیان باید نمرات لازم را در آزمون‌های مورد پذیرش دانشگاه‌ها از جمله آیلتس و تافل ارائه دهند (تقریبا برای اخذ پذیرش از تمامی دانشگاه‌های معتبر آمریکا شما به مدرک زبان انگلیسی نیاز پیدا خواهید کرد).

این مطلب را از دست ندهید!

تحصیل در خارج از کشور بدون مدرک زبان ممکن است؟

عدم نیاز به یادگیری یک زبان جدید موجب صرفه‌جویی در هزینه و زمان متقاضیان می‌گردد.

معایب تحصیل در آمریکا
مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

معایب تحصیل در آمریکا

هزینه‌های بالای زندگی و تحصیل در آمریکا

به طور کلی شاخص هزینه زندگی در کشور آمریکا به نسبت بسیاری از کشورها بالاست. در نتیجه اولین موضوع قابل ذکر در رابطه با چالش‌های پیش رو مهاجران به این کشور هزینه‌های بالای زندگی اعم از هزینه مسکن، خورد و خوراک، حمل‌و‌نقل، دارو، مالیات و… می‌باشد. در کنار این موضوع هزینه‌های بالای تحصیل را نیز باید از معایب نظام آموزشی این کشور در نظر گرفت. تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی حدودا 60.000 دلار می‌باشد. هزینه تحصیل در مقاطع مختلف برای دانشجویان بین المللی در دانشگاه‌های دولتی پایین تر از این مقادیر است و به طور میانگین بین 25 الی 30 هزار دلار در سال می‌باشد. 

البته همان‌گونه که مطرح شد، در صورتی که موفق به اخذ بورسیه‌ تحصیلی شوید عموما تحصیل شما رایگان خواهد بود.

پروسه اخذ ویزای تحصیلی کشور آمریکا

در فرایند مهاجرت تحصیلی به کشور آمریکا پروسه سخت‌تر و گاها طولانی‌تری در مقایسه با سایر کشورها برای اخذ ویزای تحصیلی در انتظار دانشجویان ایرانی است. در چند سال اخیر دولت آمریکا برای صدور ویزای ایرانیان سختگیری‌های زیادی را اعمال کرده است و متقاضیان باید اثبات کنند که پس از پایان تحصیل خود به کشور باز می‌گردند. در کنار این موضوع صدور ویزای سینگل اینتری دانشجویی، (عدم اجازه‌ی ورود و خروج از آمریکا در مدت زمان تحصیل) رفت و آمد دانشجویان رو محدود می‌کند.

 مدت زمان اخذ ویزای تحصیلی آمریکا بین 3 تا 8 ماه است، البته احتمال اینکه این مدت زمان افزایش یابد نیز وجود دارد. در نظر داشته باشید که زمان انتظار برای وقت مصاحبه سفارت در کشورهای مختلف متفاوت است، و به مدت زمان انتظار افزوده می‌شود. بسته به مورد تعیین وقت سفارت از 3 روز تا 3 ماه طول می‌کشد.

ویزای همراه دانشجویی در آمریکا و عدم اجازه کار برای دانشجو و همراه

دانشجویانی که موفق به اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا شوند، می‌توانند همزمان برای دریافت ویزای همراهان خود که شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال می‌شود نیز اقدام نمایند. البته شخص اصلی باید بتواند ساپورت مالی مناسبی را برای حمایت همراهان خود در کشور آمریکا نشان دهد.

متاسفانه درکشور آمریکا نه تنها دانشجو بلکه همسر او نیز به صورت قانونی اجازه کار و تحصیل ندارد. اجازه کار فول تایم برای همسر دانشجو در کشور مقصد برای دانشجویان متاهل به واسطه تامین بخشی از هزینه‌های زندگی، دارای اهمیت ویژه‌ای هست. البته همسر دانشجو می‌تواند با طی مراحل قانونی برای ادامه تحصیل در آمریکا اقدام کند.

پروسه طولانی اخذ اقامت دائم و تابعیت پس از پایان تحصیل در آمریکا

افرادی که در کشور آمریکا مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند پس از اتمام تحصیل خود در این کشور مشغول به کار شوند و از این طریق اقامت دائم آمریکا را دریافت کنند. دارندگان مدرک تحصیلی دانشگاه‌های آمریکا این مجوز را دارند که به مدت 12 ماه پس از فارغ التحصیلی در کشور آمریکا بماند و بدنبال کار مناسب بگردند. در صورتی که موفق به پیدا کردن کارفرمای مناسب شوند این کارفرما اسپانسر آنها می‌گردد و ویزای دانشجویان به ویزای کاری و سپس به اقامت دائم تبدیل می‌شود.

گاها طی کردن تمامی مراحل طی شده به بیش از 5 سال زمان نیاز دارد و این برای افرادی که پس از تحصیل سریعا بدنبال کسب اقامت دائم و حق شهروندی کشور هدفشان هستند، خوشایند نیست.

دوری از ایران و سختی رفت و آمد

فاصله‌ی دورتر آمریکا از ایران، سختی رفت و آمد به ایران را با توجه به هزینه‌ها و مدت زمان سفر افزایش داده است و این موضوع رو به یک چالش برای عده‌ای تبدیل کرده است.

مزایا و معایب تحصیل در آمریکا از زبان دانشجویان

در ادامه مقاله، مزایا و معایب تحصیل در آمریکا را از زبان دانشجویان بررسی می‌کنیم.

– محیط دانشگاه‌ها در ایالت متحده را می‌توان محیطی پویا برای ایجاد و تقویت مهارت‌های گروهی، حل مسئله و تفکر دانست. فرصت‌های بسیاری برای شما وجود خواهد داشت که شبکه خود را بسازید و با افرادی از سراسر جهان دوست شوید. روابطی که ایجاد می‌کنید را می‌توان یکی از مزایای تحصیل در ایالات متحده برای دانشجویان بین المللی دانست.

– با توجه به نوسانات ارزی کشور، شاهد افزایش روزانه قیمت دلار و در نتیجه افزایش هزینه‌های تحصیل و زندگی در آمریکا هستیم. با توجه به همین امر برنامه ریزی برای تحصیل در این کشور بسیار دشوار است.

– تفاوت بسیار در قوانین، سیستم مالیاتی، درآمد، هزینه‌ها و حتی فرهنگ افراد در ایالت‌های مختلف آمریکا وجود دارد، به گونه‌ای که هر ایالت را میتوان کشوری مجزا در نظر گرفت.

– آمار جرم و جنایت در این کشور حاکی از آن است که به طور کلی امنیت در آمریکا به نسبت بسیاری از کشورهای پیشرفته دیگر پایین‌تر است و این یکی از معایب زندگی در آمریکا است.

– آمریکا کشوریست پهناور و گسترده که دارای آب و هوای بسیار متنوعی است.

کلام آخر
مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

کلام آخر

فراموش نکنید که برای تصمیم‌گیری اصولی در پروسه مهاجرت تحصیلی باید تمام جوانب را سنجید. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب تحصیل در آمریکا با بررسی نکات مثبت و منفی پرداختیم. امیدواریم با آگاهی از این موارد مسیر هموارتری را پیش روی داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه‌ی مهاجرت تحصیلی و مزایا و معایب تحصیل در آمریکا با توجه به شرایط شما می‌توانید از مشاوره تخصصی ما استفاده کنید.

سوالات متداول پیرامون مزایا و معایب تحصیل در آمریکا

1. آیا امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا وجود دارد؟

برای ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع لیسانس عموما نیاز به قبولی در آزمون SAT و GRE می‌باشد. همچنین داشتن دیپلم 12 ساله و مدرک زبان آیلتس از دیگر شرایط ورود به رشته‌های دانشگاهی در مقطع لیسانس می‌باشد. با توجه به آموزش محور بودن این دوره‌ها، فاند محدودتری در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می‌گیرد. البته بررسی مزایا و معایب تحصیل در آمریکا متناسب با شرایط هر شخص نیازمند مطالعه جامع‌تری می‌باشد.

2. مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا چیست؟

مدارک لازم برای ارائه به سفارت با توجه به کیس شما می‌تواند متفاوت باشد اما ارائه مدارک زیر الزامی ست.

  • ترجمه رسمی از کلیه مدارک تحصیلی مقاطع پیشین به همراه ریز نمرات
  • مدرک زبان
  • توصیه نامه تحصیلی از اساتید
  • پروپوزال تحقیقاتی در مورد رشته مورد نظر
  • رزومه و سوابق کاری
  • کپی صفحات پاسپورت
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • نامه تمکن مالی

این مطلب را از دست ندهید!

تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی

3. میانگین هزینه‌های تحصیل در آمریکا چقدر است؟

هزینه شهریه دانشگاه‌های دولتی وابسته به رشته و مقطع تحصیلی از 20.000 تا 40.000 دلار در سال متغیر است.

4. مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور چیست؟

برای بررسی کلی این موضوع پیشنهاد می‌شود مقاله ادامه تحصیل در خارج از کشور را مطالعه فرمایید. البته بعضی از مزایا و معایب تحصیل در آمریکا به واسطه ادامه تحصیل در هر کشوری برای هر دانشجویی صادق است.

0/5 (0 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *