منوی دسته بندی

آزمون پی تی ای یا آیلتس؟

امروزه یکی از دغدغه‌های اصلی اکثر دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی به دانشگاه‌های سراسر دنیا را دارند، آزمون زبان می‌باشد. اکثر دانشجویان با آزمون‌های IELTS و TOFEL آشنایی دارند و روی این دو آزمون سرمایه گذاری می‌کنند. بعضی از این افراد به واسطه دانش زبان بالا با چند بار امتحان نمره هدف رو کسب می‌کنند ولی برخی از دوستان در این مرحله به مشکل می‌خورند.
آزمون پی تی ای (PTE) تونسته این مشکل رو به راحتی حل کنه! اگه تا حالا اسم آزمون PTE رو نشنیدید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

آزمون پی تی ای

هدف اصلی این مقاله مقایسه آزمون پی تی ای با آزمون آیلتس می‌باشد. برای آشنایی بیشتر با آزمون پی تی ای حتما مقاله پی تی ای چیست؟ را مطالعه کنید. با توجه به مزیت‌هایی این آزمون که در ادامه بهش اشاره میشه خودتون به این نتیجه می‌رسید که برای اخذ پذیرش توی اکثر دانشگاه‌های دنیا بدون شک آزمون PTE سریعترین و راحتترین راه برای رسیدن به هدفتون هست.

معرفی آزمون پی تی ای (PTE)

آزمون PTE Academic یکی از قدیمی‌ترین و محبوب ترین آزمون های بین المللی در کل دنیا هست. این آزمون توسط  سازمان Pearson، ناشر انتشارات Longman، که یکی از قدیمی‌ترین سازمان‌های ارزیابی و بررسی زبان انگلیسی به حساب میاد، برگزار میشه. مزایا و برتری هایی این آزمون نسبت به سایر آزمون‌ها منجر به افزایش روز افزون دانشجوهایی هست که PTE رو به عنوان آزمون هدف انتخاب می‌کنند.

در این آزمون مشابه آزمون IELTS هر چهار مهارت اصلی (Speaking, Writing, Reading, Listening) مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. در ادامه با مقایسه تکنیکی آزمون PTE  با آزمون IELTS متوجه مزایای آزمون PTE میشیم.

بیشتر بخوانید!

مهاجرت تحصیلی بدون مدرک زبان ممکن است؟

تکنیک محور بودن آزمون PTE نسبت به IELTS

اگر در آزمون پی تی ای روش‌ها و تکنیک‌ها را بخوبی یاد بگیرید حتی اگر در آزمون آیلتس نمره مدنظر خود را نگرفته باشید در آزمون PTE می تونید با مطالعه درست و صحیح تکنیک ها سطح نمرات‌تون رو بالا ببرید. این موضوع در بخش Speaking و Writing نقش خیلی مهمی داره.  

بخش Writing پی تی ای خیلی راحت تر از آیلتس هستش چون در پی تی ای  متن شما بوسیله کامپیوتر و بدون هیچ دخالت و سلیقه شخصی تصحیح می شه و با استفاده از تمپلیت های طراحی شده (متن از پیش نوشته شده) این تسک برای دانشجوها راحتتر و امکان‌پذیرتر میشه.

ولی نوشتن یک متن خوب در  آزمون IELTS سخته و نیازمند زمان و تمرین مداوم هستش. نکته مهم دیگه اینه که نمره Writing در این آزمون در قسمت های دیگه پخش شده و شما از تسک های دیگه هم نمره Writing میگیری. پس در آزمون PTE با یک Essay خوب یا بد نمره Writing شما خیلی بالا و پایین نمیشه. ولی در آزمون IELTS کل نمره Writing وابسته به  Essay هست که می نویسید.

کامپیوتر محور بودن و متمرکز بودن آزمون PTE در یک روز مشخص

یکی دیگه از دلایل محبوبیت آزمون پی تی ای، کامپیوتر محور بودن این آزمون هستش. شما در تمام مهارت های این آزمون (Speaking, Writing Reading, Listening) کاملا با کامپیوتر سرو کار دارید. در طول امتحان 2 ساعته، هیچ شخصی به عنوان مصحح آزمون دخالت نداره و نمره شما بر اساس هوش مصنوعی و توسط سیستم های هوشمند ارائه میشه و سلیقه‌ی شخصی بر روی نمره شما اثر گذار نیست.

یک نکته دیکه هم که باید به اون اشاره کنم اینه که کل آزمون شما در یک روز مشخص و در مدت زمان حدود 2 ساعت تموم میشه ولی در آزمون آیلتس شما در یک زمان مجزا باید در قسمت Speaking آزمون شرکت کنی.

هم پوشانی نمرات در قسمت های مختلف آزمون PTE

در این آزمون چون در طول مراحل امتحان همه مهارت‌ها به صورت همزمان ارزیابی میشه، قسمت های مختلف آزمون بر روی یکدیگر همپوشانی دارند، به عنوان مثال در طی بررسی مهارت Speaking ، مهارت های دیگر شما مثل Listening و Reading هم مورد ارزیابی قرار میگیره. به همین دلیل میتونیم بگیم که آزمون پی تی ای هوشمندترین آزمون زبان انگلیسی هستش.

مقایسه نمره در آزمون  PTE با آزمون  IELTS و TOFEL

برای مقایسه و فهمیدن اینکه هر نمره در آزمون پی تی ای معادل چه نمره ای در آزمون آیلتس و تافل هستش به شکل زیر توجه کنید. همونطوری که میبینید بازه نمره دهی در تمام مهارت های این آزمون 10 تا 90 هستش.

یا پی تی ای

مقایسه جزئیات کارنامه آزمون های  PTE و IELTS

همانطوری که در تصویرهای زیر میبینید علاوه بر نتیجه 4 مهارت اصلی در کارنامه این آزمون، خروجی دقیق تری از کارنامه به عنوان Skills Profile به شما ارائه میشه که این یکی از مزایای اصلی آزمون پی تی ای هستش. قسمت Skills Profile  میتونه به صورت کاملا مشخصی نقاط ضعف شما رو در آزمون نشون بده و شما به صورت هدفمند با رفع اشکال های دقیق میتونید ضعف خودتونو برطرف کنید.

پی تی ای

مقایسه مدت زمان جوابدهی و شرکت در آزمون مجدد

یکی از نکات جالب در آزمون پی تی ای امکان برگزاری آزمون مجدد در مدت زمان حداقل 1 روز بعد از آزمون اول هستش. در صورتیکه در آزمون آیلتس زمان لازم برای شرکت در آزمون دوم خیلی بیشتر از پی تی ای هستش و ممکنه تا 2 هفته طول بکشه. این مورد برای بسیاری از دانشجویانی که  زمان محدود دارن و باید نمره زبانشونو به دانشگاه ارائه بدن خیلی مهم و حائز اهمیته.

مدت زمان اعتبار آزمون PTE

نتیجه این آزمون مورد قبول اکثر مراکز آموزشی در سراسر دنیاست. اعتباراین آزمون همانند سایر آزمون های زبان انگلیسی 2 ساله و شما میتونید از زمان صدور کارنامه به مدت 2 سال نتیجه آزمون رو برای دانشگاه های مد نظرتون بفرستید.

هزینه PTE و برگزاری این آزمون در ایران

بر خلاف آزمون IELTS این آزمون در ایران برگزار نمیشه و دانشجوها باید برای شرکت در آزمون به کشورهای اطراف مخصوصا ترکیه سفر کنن. نمرات دقیق و عادلانه و همچنین کامپیوتر محور بودن این آزمون باعث شده که خیلی از دانشجوها در دفعه اول نمره هدفشونو توی آزمون پی تی ای کسب کنن ولی در آیلتس معمولا باید چندین بار امتحان داد و باید به این نکته توجه کرد که نصف هزینه ی همین آزمون های مجدد در آیلتس، هزینه ی سفر شما رو پوشش میده. همین موارد باعث میشه که انتخاب PTE دلیل منطقی باشه.

چجوری متوجه بشیم که دانشگاه مد نظر ما  PTE رو قبول داره؟

شما میتونید با مراجعه به وب سایت رسمی دانشگاه های مورد نظرتون به قسمت Language requirements برید و ببینید که آیا آزمون پی تی ای مورد قبولشون هست یا نه؟ معمولا اکثرا دانشگاه ها نمره ی هدفشون بین 6.5 تا 7 آیلتسه که معادل این نمرات در پی تی ای چیزی بین 58 تا 65 هستش. برای اطلاع بیشتراز سطح نمرات مورد پذیرش آزمون PTE دردانشگاه های سراسر دنیا میتونید اسم دانشگاه مدنظرتونو توسط این لینک در سایت Pearson جستجو کنید.

کلام اخر

اگر تا اینجا کار اومدی و تصمیمت بر این شد که تو آزمون پی تی ای شرکت کنی. گروه ما در کنار تو هست. PTELine یکی از قدیمیترین و بهترین موسسات PTE  هست که از لحظه شروع تا گرفتن نتیجه در کنار شماست. برای اطلاع از خدمات و ارتباط با مدرس دوره های گروه PTELine جهت گرفتن مشاوره و تعیین سطح از طریق این وبسایت باهاشون درارتباط باشید. برای پیوستن به گروه بزرگ PTELine  و شرکت در تمرین های گروهی روزانه از طریق این لینک به جمع ما بپیوندید.

0/5 (0 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *