منوی دسته بندی

ادامه تحصیل در خارج از کشور

رویای تحصیل در خارج از کشور چند سالیست که میان جوانان و تا حدودی والدین آن ها برای ساخت آینده‌ای بهتر باب شده است در حالی که بعضی از این دوستان تصور درستی از آینده متصور برای خود درحین و پس از تحصیل ندارند. عوامل بسیاری در نهایی کردن هدف مهاجرت تحصیلی دخیل هستند که بررسی این عوامل باعث می‌شود تحصیل در خارج از کشور برای شما به عنوان یک تصمیم منطقی و درست تلقی شود.

فهرست مطالب

چرا ادامه تحصیل در خارج از کشور؟

امروزه روش‌های زیادی برای مهاجرت وجود دارد که در این میان، مهاجرت تحصیلی یکی از مطمئن‌ترین و ارزان‌ترین راه‌ها است که افراد براساس شرایط خود به سراغ این روش می‌روند. تجربه‌ی تحصیل، زندگی و قرارگرفتن در جامعه و فرهنگ کشورهای دیگر، در کنار تقویت مهارت‌های علمی، فردی و اجتماعی، پتانسیل رشد و پیشرفت بیشتر و سریع‌تری را برایتان به ارمغان می‌آورد. در حقیقت دریافت مدرک تحصیلی خارج از کشور آغازی برای فعالیت در بازار کار بین المللی و زندگی دائم در خارج از کشور می‌باشد.

اگر بدنبال کسب اطلاعات تکمیلی در زمینه ادامه تحصیل در خارج از کشور برای نهایی کردن هدف‌تان هستید، خواندن این مقاله رو توصیه می‌کنیم.

 ادامه تحصیل در خارج از کشور
ادامه تحصیل در خارج از کشور

مزایای ادامه تحصیل در خارج از کشور:

طبیعی است که افراد وابسته به مقصد مهاجرتی‌ که انتخاب می‌کنند، امکان بهره‌مندی از مزایای مختلفی را داشته باشند، که قطعا نیازمند بررسی جداگانه هر کشور است. اما هدف از این مقاله، بررسی کلی نکات تحصیل در خارج از کشور برای پاسخ به سوال زیر می‌باشد.

آیا مزایای ادامه تحصیل در خارج از کشور به اندازه‌ای هست که سختی‌های این مسیر پر چالش را به جان خرید؟

بهره‌مندی از استاندارهای بالای آموزشی بواسطه تحصیل در خارج از کشور

تجربه تحصیل در دانشگاه‌های تراز اول و بهره‌مندی از امکانات و خدمات آموزشی پیشرفته، شاید اولین و مهمترین دلیل دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور باشد. مهاجرت تحصیلی فرصتی‌ست برای اخذ مدارک معتبر بین المللی از دانشگاه‌های سطح بالا در کشورهای پیشرفته‌ای مانند ایالات‌متحده، انگلستان، استرالیا و … .

جالبه بدانید که بر اساس سیستم رتبه‌بندی QS در سال 2022 رتبه جهانی دانشگاه صنعتی شریف که برترین دانشگاه فنی مهندسی داخل ایران هست،381 می‌باشد. از همین رو فرصت‌های بیشتری در دانشگاه‌های برتر سراسر دنیا پیش روی دانشجویان ایرانی که تمایل به افزایش سطح علمی و توانایی‌های آکادمیک خود دارند، وجود دارد.

این مطلب را از دست ندهید!

تحصیل در کانادا

چشم انداز شغلی وسیع‌تر پس از دریافت مدارک معتبر جهانی

پر واضح است که شرایط کار و کسب درآمد فارغ التحصیلان دانشگاهی هر کشور بهتر از افراد دارای مدارک تحصیلی بومی است, به عبارتی کسب مدرک تحصیلی از دانشگاه‌های هر کشوری کلیدی است برای ورود به بازار کار آن کشور. به علاوه پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه‌های معتبر، فرصت‌های شغلی بیشتری در مجامع بین المللی پیش روی شما خواهد بود و متناسب با سطح تحصیلات خود از مزایا و امکانات بازار کار بین المللی برخوردار خواهید شد. در نتیجه بیراه نیست که تاثیرات مثبتی که اخذ مدرک تحصیلی از یک دانشگاه معتبر بر آینده شغلی شما می‌گذارد را یکی از مهمترین مزیت‌های ادامه تحصیل در خارج از کشور بدانیم.

تقویت مهارت‌های فردی و ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی قوی‌تر از دیگر مزایای ادامه تحصیل در خارج از کشور، محسوب می‌شود. زندگی در کشور دیگر امکان تعامل با افراد ملیت‌های مختلف و آشنایی با فرهنگ و عقاید آنها را فراهم می‌کند. در کنار این موضوع تجربه زندگی جدید در محیطی متفاوت از خانه شما رو با چالش‌های جدیدی روبه‌رو می‌کند که باعث بالا رفتن اعتماد به نفس، پرورش توانایی‌هایی همچون استقلال فردی و دیگر مهارت‌های فردی ست.

مدرک زبان برای تحصیل در خارج از کشور

یادگیری زبان جدید و تسلط بر آن بخصوص زبان‌های بین المللی همچون زبان انگلیسی و فرانسه در دنیای امروزه که عصر ارتباطات است مزیتی فوق العاده کاربردی است که تحصیل در خارج از کشور این فرصت را برای شما فراهم می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید!

بهترین مدرک زبان برای مهاجرت تحصیلی

اخذ اقامت دائم کشورهای دیگر بعد از فارغ التحصیلی

معمولا بیشتر کشورها پس از فارغ‌التحصیلی، اجازه اقامت موقت و اشتغال را به فارغ التحصیلان خود می‌دهند. در این بازه زمانی این امکان وجود دارد که دانشجویان از طریق روش‌های مختلف موفق به کسب اقامت دائم آن کشور شوند. رویه کسب اقامت دائم در کشورهای مهاجرپذیری همچون کانادا و استرالیا از این طریق امری محتمل است.

در نظر داشته باشید که صدور ویزای تحصیلی به ویژه برای اتباع کشورهای در حال توسعه از جمله ایران بسیار آسان‌تر از سایر ویزاها است؛ به عنوان مثال تنها راه قانونی ورود به کشور آمریکا به غیر از لاتاری اخذ ویزای تحصیلی این کشور می‌باشد.

تحصیل در خارج از کشور با دریافت بورسیه‌های تحصیلی

دریافت بورسیه‌های تحصیلی را می‌توان یکی دیگر از مزایای ادامه تحصیل در خارج از کشور دانست. بیشتر این کمک هزینه‌ها نه تنها شامل شهریه دانشگاه می‌شوند بلکه هزینه‌های مربوط به زندگی دانشجو را نیز تا حدی تامین می‌کنند. البته باید توجه داشت که اغلب بورسیه‌های تحصیلی رقابتی هستند و بر مبنای شایستگی رزومه و پیشه آکادمیک دانشجویان به آن‌ها تعلق می‌گیرند.

معایب ادامه تحصیل در خارج از کشور:

بدون شک کسب تجربه در سطح بین الملل موجب تغییر نگرش شما نسبت به زندگی و ایجاد دیدگاهی متفاوت در مقایسه با افرادی ست که تجربه تحصیل و زندگی طولانی مدت در خارج از کشور را ندارند. اگرچه که تحصیل در خارج از کشور این فرصت را برای شما فراهم می‌کند، نباید از چالش‌های پیش‌رو غافل شد. فاکتورهایی که می‌توانند تحصیل و اقامت در کشوری دیگر را برای فرد به حدی دردناک کنند که فرد شکست را پذیرفته و بدون هیچ دستاوردی به کشورش بازگردد. از همین رو در ادامه معایب تحصیل در خارج از کشور را برایتان بازگو می‌کنیم.

هزینه‌های تحصیل در خارج از کشور (هزینه‌های بالای تحصیل و زندگی)

اگرچه که مهاجرت تحصیلی، مقرون به صرفه‌تر از دیگر روش‌های مهاجرتی است، نداشتن تمکن مالی کافی هنوز از دلایل اصلی ست که بسیاری از دانشجویان فرصت ادامه تحصیل در خارج از کشور رو از دست می‌دهند. در حقیقت تحصیل در خارج از کشور هزینه‌های هنگفتی از جمله شهریه دانشگاه، هزینه اجاره خانه و یا خوابگاه، خورد و خوراک و هزینه‌های مربوط به اخذ ویزا و پرواز بر دوش شما می‌گذارد.

البته دانشجویان می‌توانند در صورت داشتن رزومه قوی به کمک دریافت بورسیه و کمک هزینه‌های تحصیلی تا حد زیادی این مشکل رو برطرف کنند. همچنین در صورت تحصیل در کشورهایی همچون آلمان، اتریش، فرانسه، نروژ به واسطه تحصیل رایگان در این کشورها به صورت قابل توجهی در هزینه‌های شما صرفه‌جویی می‌شود. ولی به طور کلی برای شروع پروسه مهاجرت و پیش رفتن در این مسیر به سرمایه اولیه نیاز دارید.

دلتنگی و دوری از خانواده

دلتنگی و دوری از خانواده

هر چقدر هم که فرد مستقلی باشید نمی‌توانید منکر مسائل عاطفی شید که به واسطه دوری از خانواده و قرار گرفتن در محیط کاملا جدید تجربه می‌کنید. خصوصا افراد احساسی‌تر که وابستگی زیادی به خانواده خود دارند، احساس غربت بیشتر اذیت‌شان خواهد کرد. پذیرش کمرنگ شدن روابط عاطفی با خانواده و دوستان از مواردی است که پیش از اقدام برای ادامه تحصیل در خارج از کشور باید اتفاق بیفتد.

سختی برقراری ارتباط و تطابق با فرهنگ جدید

همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شده در حین حال که تسلط به زبان کشور هدف و یادگیری آن یک مزیت محسوب می‌شود،  مسلط نبودن به زبان بومی افراد و در نتیجه ضعف در برقراری ارتباط با افراد دیگر می‌تواند به یکی از چالش‌های پیش روی شما به واسطه ادامه تحصیل در خارج از کشور تبدیل شود. ترکیب این موضوع با فرهنگ و آداب متفاوت برخی از کشورها برای بعضی از دانشجویان اوضاع را سخت و غیرقابل تحمل می‌کند.

شرکت در انجمن‌های مختلف که توسط هم‌میهن‌نان شما برگزار می‌شود و دوستی و مراوده با آن‌ها بخصوص در روزهای اول مهاجرت کمک زیادی به شما در این زمینه می‌کند.

بهترین مقصد برای ادامه تحصیل در خارج از کشور

هنگام تصمیم گیری در مورد انتخاب مناسب‌ترین کشور برای تحصیل در خارج، عوامل بسیار زیادی دخیل هستند که بسته به نوع ذهنیت و شرایط تحصیلی شما کشورهای هدف می توانند، بسیار متفاوت باشند. برای پاسخ گویی به این سوال جامع حتما مقاله بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی را مطالعه بفرمایید.

تحصیل رایگان در خارج از کشور

برخی از کشورها امکان تحصیل رایگان را در اختیار دانشجویان بین‌المللی قرار می‌دهند که آلمان ازجمله این کشورها می‌باشد. تحصیل در بیشتر دانشگاه‌های دولتی کشور آلمان در مقاطع مختلف رایگان است. در مقاطع پایین‌تر (کارشناسی) برنامه‌های درسی بیشتر به زبان آلمانی ارائه می گردد و تسلط به زبان آلمانی برای تحصیل رایگان نیاز است. اما در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان می‌توانند به زبان انگلیسی نیز به صورت رایگان تحصیل کنند. البته در این حالت نیز دانشجویان ملزم به پرداخت هزینه‌ای تحت عنوان حق ترم هستند. بسته به رشته تحصیلی این هزینه بین  150 تا 300 یورو می‌باشد.  

دولت نروژ نیز مانند دولت آلمان هزینه آموزش را از طریق مالیات شهروندان تامین می‌کند. از همین رو دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه‌های دولتی این کشور نیز هزینه ای پرداخت نمی‌کنند. فرانسه کشوری زیبا با دانشگاه‌هایی در سطح جهانی است. تقریبا در تمامی دانشگاه‌های دولتی این کشور تحصیل به زبان فرانسه برای دانشجویان بین‌المللی رایگان است.

ادامه تحصیل در خارج از کشور در مقطع دکتری

افراد متقاضی ادامه تحصیل در مقطع دکتری شانس بیشتری برای دریافت بورسیه یا فاندی که بخشی از هزینه‌های تحصیل و زندگی آن‌ها را تامین کند، دارند. اابته هرچقدر رزومه علمی افراد قوی‌تر باشد، شانس تحصیل در بهترین دانشگاه‌های دنیا چند برابر می‌شود. به صورت کلی سه روش مرسوم برای اپلای در مقطع دکتری وجود دارد :

۱. مکاتبه با اساتید (ایمیل مستقیم به اساتید)
این روش بیشتر در کشورهای کانادا، آمریکا و استرالیا مرسوم است. در این کشورها متقاضیان ابتدا باید مکاتبه با اساتید رو از طریق ارسال ایمیل آغاز کنند. تا پس از جلب نظر استاد و گرفتن تایید استاد برای دانشگاه اپلای کنند.

۲. اپلای برای پوزیشن‌ها
روش مرسوم در کشورهای اروپایی که افراد مستقیما برای پوزیشن‌های تحصیلی اپلای می‌کنند و با سایر متقاضیان وارد رقابت می‌شوند. عموما در این حالت نیاز نیست به طور مستقیم با استاد مکاتبه کنید و از طریق سایت‌های پوزیشن یابی و یا سایت رسمی دانشگاه درخواست و رزومه خود را میفرستید.

۳. اپلای برای دانشگاه‌ها ( پروگرم‌های کمیته محور)
برای تعداد محدودی از رشته‌ها همچون رشته‌های مدیریت شما بدون داشتن استاد راهنما می‌توانید مستقیم برای دانشگاه اپلای کنید.

سخن آخر

با یک حساب سرانگشتی هم می‌توان دریافت که مزایای ادامه تحصیل در خارج از کشور بیشتر از معایب آن هست. البته وابسته به مقصد انتخابی، رشته تحصیلی‌ و مقطع تحصیلی عوامل دیگری مطرح و نیازمند بررسی هستند. پس اگر به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور هستید پیش از هر اقدامی اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنید.

اگرچه که پروسه اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی به ویژه برای کشورهای مطرح از نظر پیشرفت، کیفیت تحصیل و زندگی رقابتی‌تر شده، جلو رفتن در این مسیر با آگاهی و دانش کامل، رسیدن به این هدف را دست‌یافتنی می‌کند. گروه اپلای دایریز در زمینه مهاجرت تحصیلی در خدمت شما عزیزان می‌باشد و شما می‌توانید با دریافت خدمات مشاوره اپلای و مهاجرت تحصیلی در این زمینه اطلاعات جامع‌تری کسب کنید.

موفق باشید.

سوالات متداول پیرامون شرایط ادامه تحصیل در خارج از کشور

1. مدارک مورد نیاز برای ادامه تحصیل در خارج از کشور چیست؟

هر دانشگاه، هر رشته و حتی هر کشور ممکن است که مدارک متفاوتی را از شما درخواست کنند. پس بهترین کار کنترل مدارک مورد نیاز که برای اخذ پذیرش در رشته مدنظرتان در وبسایت دانشگاه و دانشکده مربوطه می‌باشد. به طور کلی،  مدارک تحصیلی مقاطع قبلی، ریز نمرات تحصیلی، مدرک زبان انگلیسی (به عنوان مثال آیلتس یا تافل)، رزومه تحصیلی، انگیزه نامه و توصیه نامه جزء مدارک اصلی هستند که نیاز دارید.

2. بهترین کشور برای ادامه تحصیل در خارج از کشور کجاست؟

به طور کلی بهترین کشور برای ادامه تحصیل در خارج از کشور با توجه به شرایط شما تعیین می‌گردد. برای دریافت پاسخ این سوال حتما مقاله بهترین کشور برای مهاجرت تحصیلی را مطالعه بفرمایید.

3. ادامه تحصیل در خارج از کشور بدون مدرک زبان میسر است؟

وابسته به مقطع و کشوری که اپلای می‌کنید شرایط متفاوت است. ولی امکان ادامه تحصیل در کشورهای اروپایی همچون اسپانیا، مجارستان، آلمان، فرانسه و … بدون ارائه مدرک زبان میسر است.

0/5 (0 نظر)

مقاله را می پسندید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *